Adam Sander Bertelsen
Adam Sander Bertelsen er inspireret af den australske forsker Ian Frazer, der beviste, at viruslignende partikler kan bruges i vacciner mod livmoderhalskræft. I dag arbejder den danske forsker og hans kolleger på vacciner mod en række alvorlige sygdomme.Foto: Privat

Molekylær velcro er nøglen bag stærkt immunrespons i dansk COVID-19-vaccine Sammen med sine forskerkolleger arbejder Adam Sander Bertelsen på et dansk bud på en vaccine mod COVID-19, som Bavarian Nordic for nylig har investeret 1,4 mia. kr. i. Vaccinen kan ifølge forskeren være den hidtil mest effektive, og teknologien bag kan også bruges inden for malaria, kræft, hjertekarsygdomme og astma.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.