Politiken har for nylig omtalt en trist sag om en kvinde, hvis brystkræft blev overset af egen læge og en speciallæge. Patientforsikringen har ydet hende en erstatning på godt fire mio. kr., som er udbetalt af Region Hovedstaden. Erstatningen er reduceret til de godt fire mio. kr., fordi hun ikke forventes at leve så længe. Er patienten fortsat i live i november 2012, vil Patientforsikringen genoptage sagen og udbetale de ca. 1,8 mio. kr., som erstatningen er blevet reduceret med....
Enormt misforhold mellem effekt og pris på kræftmiddel DEBATINDLÆG: Det ville være interessant at få indblik i, hvordan Kræftstyregruppen er nået frem til sin usædvanlige anbefaling
Skriv en kommentarVirker kræftpakkerne – politik eller videnskab? DEBATINDLÆG: Den forbedrede etårs-overlevelse siger intet om effekten af kræftpakkerne
Skriv en kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Sundhedssektoren bør reformeres fra basis Der er brug for en reform af sundhedssektoren fra bunden. Den kan bygges på nytænkning, som er skabt i lokalområdet, hvor patienterne behandles. Patienterne og de lokale aktører i sundhedssektoren bør inddrages i planlægningen.
Skriv en kommentar
Replik: Interessegruppe står for formynderisk tilgang til patienter med kroniske smerter Ideen om behandling med cannabismedicin har udløst en forudsigelig sort-hvid og triviel afvisning fra interessegruppe, replicerer klinisk professor. Gruppens kritik er en hån mod patienterne, skriver han.
1 kommentar
National strategi mod ensomhed aktualiserer en væsentlig opgave for psykiatrien Ensomheden udgør en stor mental sundhedskrise og en alvorlig trussel mod samfund og folkesundhed. Der er behov for mere kvalificeret forskning og mere klinisk opmærksomhed på området, skriver chefanalytiker fra Bedre Psykiatri.
Skriv en kommentar
Hvorfor skal vi være sunde? I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.
1 kommentar
Flere hundrede liv kan reddes hvert år – og vi kan starte i morgen Danmark har nordisk rekord både i antal lungekræft og de dårligste resultater for overlevelse. Det kan let ændres, uden det koster ekstra.
Skriv en kommentar
Replik til Schloss: Regionspolitikerne er ved at miste tålmodigheden Mange regionspolitikere og sundhedsansatte er dødtrætte af regeringspartierne, der ikke vil holde, hvad de lover, skriver Marianne Frederik (Ø).
Skriv en kommentar
Paradigmeskiftet kræver ledelsesmæssigt mod, skærpet bevidsthed og langsigtet investering i kompetenceløft NYTÅRSTALE: Det nye ledelsesparadigme spirer på sygehusene. Lad os få gang i videndelingen omkring både det bøvlede og det håbefulde, som kan supplere regeringens kommissioner med konkrete bud på, hvordan et frisat offentligt sundhedsvæsen kan se ud. Sygehuse fyldt med ildsjæle, selvstændige, beslutningsdygtige og meget veluddannede medarbejdere er det oplagte udviklingslaboratorium, skriver Marie Storkholm, cheflæge og ledelsesforsker.
Skriv en kommentar