Fem formandsposter af Medicinrådets fagudvalg står fortsat tomme. Men Medicinrådet skal forsøge at få dem besat ved at præcisere og eksemplificere sine habilitetsregler. Derudover skal det redegøre for, hvor meget arbejde, der ligger i at bestride de poster, så potentielle medlemmer får et bedre grundlag at stå på, når de skal vurdere, om de vil sige ja til arbejdet. Det er resultaterne fra det krisemøde, som formændene for de Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) og Medicinrådet...
LVS skal mødes med Medicinrådet Behov for hurtigt at finde pragmatiske løsninger på de aktuelle problemer, som Medicinrådets habilitetsregler giver for muligheden for at rekruttere medlemmer til rådets fagudvalg, mener formanden for Lægevidenskabelige Selskaber Henrik Ullum
Skriv en kommentar
Habilitetsregler har sat Medicinrådets vurdering af kræftlægemidler i stå Fire udvalg under Medicinrådet står uden formænd, og det bremser arbejdet med at behandle ansøgninger på nye lægemidler til behandling af lunge- og brystkræft. ‘Forudsigelig udvikling’, mener formanden for de Lægevidenskabelige Selskaber.
Skriv en kommentar
LVS: Medicinrådet kan få svært ved at rekruttere læger Medicinrådet og Danske Regioner bliver nødt til at finde nogle penge til løn og efteruddannelse af fagudvalgenes medlemmer, hvis rådet fortsat skal drives af de bedste hoveder. Det mener formand for de Lægevidenskabelige Selskaber Henrik Ullum.
Skriv en kommentar
DSKO-formand: ESMO i København giver Danmark indflydelse Om under en måned starter den største ESMO-kongres nogensinde i Bella Centret. Onkologernes formand Ulrik Lassen er kongressens local chair, og han vurderer, at ESMO vil booste den danske indflydelse på den internationale kræftscene.
Skriv en kommentar
ESMO bliver Danmarks største kongres nogensinde Når knap 20.000 kræftlæger mødes i Bella Centret 7.-11. oktober bliver det til den største kongres, der nogensinde har fundet sted i Danmark.
Skriv en kommentar
Onkologer afviser centralisering af lægemiddelforsøg Lægemiddelforsøg skal stadig foregå ude på de onkologiske klinikker og ikke centraliseres et til to steder i landet, mener Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Skriv en kommentar
Medicinen kan give kræftpatienter seks måneders ekstra levetid, men anbefales ikke i Danmark: ‘Det er skuffende’, siger kræftlæge Ledende kræftlæge Ann Søegaard Knoop er skuffet over, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt et effektivt middel til alvorligt syge brystkræftpatienter, som andre lande har taget i brug. Kræftens Bekæmpelse håber på, at medicinen bliver anbefalet som standardbehandling på Medicinrådets møde onsdag i denne uge.
Skriv en kommentar
Se, hvilke kræftlægemidler der er afvist i Danmark, men anbefalet i England, Frankrig og Tyskland Ny kortlægning lavet for Dagens Pharma dokumenterer, at Medicinrådet anbefaler færre nye kræftlægemidler, end man gør i England, Frankrig og Tyskland.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
Medicinrådet ændrer anbefaling på brystkræftmedicin efter prisstigning Medicinrådet anbefaler ikke længere Tukysa som standardbehandling af brystkræft. Det blev besluttet på det seneste rådsmøde, hvor rådet også blev enige om en anden ny anbefaling og behandlingsvejledning.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar