Ca. 87.000 danskere lever med demens, og tal fra Danmarks Apotekerforening fra sidste år viser, at ca. 12 pct. af de knap 20.000 danskere, som får udskrevet demensmedicin, også får antipsykotisk medicin. Ifølge de nye kliniske retningslinjer må antipsykotisk medicin kun overvejes til meget kortvarig behandling, hvis »patienten på trods af anden behandling er forpint eller til betydelig gene eller fare for sig selv eller andre«. Sundhedsstyrelsen understreger, at selv kortvarig behandling med antipsykotisk medicin kan give patienter med demens...
Klinisk retningslinje fraråder medicin som førstevalg til børn og unge med OCD Børn og unge med moderat til svær OCD bør ikke som førstevalg behandles med antidepressiva. Det konkluderer ny retningslinje.
Skriv en kommentarKlinisk retningslinje for ADHD hos børn og unge sendes i høring Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen skal sikre, at udredning og behandling af børn og unge med ADHD har høj faglig kvalitet.
Skriv en kommentarMangel på psykiatere udskyder døgnbemanding af psykiatrisk akutberedskab Det psykiatriske akutberedskab bliver ikke døgndækkende fra 1. september 2022, som Region Hovedstaden ellers har annonceret. Årsagen er, at det ikke har været muligt at finde speciallæger i psykiatri, som er interesserede i at bemande ordningen.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
DSAM vil lave en ny vejledning om angst, depression og stress Dansk Selskab for Almen Medicin har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal samle diagnoserne angst, depression og stress i en ny klinisk vejledning til praktiserende læger. Der er ofte tale om overlappende tilstande, som giver anledning til mange kontakter til egen læge, lyder forklaringen.
Skriv en kommentar
44 organisationer er enige: Her skal psykiatrien løftes Behandlingspsykiatrien og mulighederne for psykiatrisk forskning er 2 af de områder, som 44 organisationer på tværs af psykiatrien ønsker styrket. Anbefalingerne har de sendt til både sundhedsministeren og socialministeren forud for arbejdet med den kommende psykiatriplan.
Skriv en kommentar
Sundhedsminister vil opkvalificere behandling af dobbeltdiagnoser Sundhedsministeren anerkender, at borgere med dobbeltdiagnoser ikke får den rette behandling. Næstformand i Lægeforeningen efterlyser en forpligtende løsning fra regeringen.
Skriv en kommentar
Obduktioner afslører oversete dobbeltdiagnoser Antallet af borgere med både psykisk sygdom og stofmisbrug er meget højere end hidtil antaget, viser omfattende retsmedicinsk studie. I stedet for at få behandling, der retter sig mod begge deres lidelser, falder disse borgere mellem to stole i behandlingssystemet, der enten er rettet mod psykisk sygdom eller misbrug, advarer forskningsleder.
Skriv en kommentarTværsektorielle team skal mindske brugen af bæltefiksering Tre regioner og otte kommuner etablerer tværsektorielle team, der skal hjælpe med at opnå målsætningen om en halvering i bæltefikseringer i psykiatrien.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen raser: Psykologer skal ikke have behandlingsansvar I satspuljeaftalen lægger regeringen og satspuljepartierne op til, at specialpsykologer i højere grad skal have behandlingsansvar i psykiatrien. »Helt ude i hampen,« lyder det fra Lægeforening.
2 kommentarer