Vicedirektør Anne Hertz fra Region Hovedstadens Psykiatri fortæller, at en ny instruks om fastholdelser er på vej i regionen. Den er udarbejdet i fællesskab mellem ledelse og tillidsrepræsentanter.

Mangelfulde instrukser i fastholdelse fører til arbejdsskader  Personalet på landets psykiatriske afdelinger bruger fastholdelser som tvangsforanstaltning uden en konkret vejledning i at gøre det. Region Hovedstaden er den eneste region, der har en ny instruks på trapperne. Det sker efter et påbud fra Arbejdstilsynet i 2016 efter voldsom episode.

Landets psykiatriske hospitaler mangler instrukser for, hvordan og hvor længe personalet må fastholde. Det mener formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Gitte Ahle, efter at hun de seneste år er blevet gjort bekendt med, hvordan lange fastholdelser har ført til farlige situationer for både patienter og personale. Senest i Region Sjælland, hvor medier så sent som i foråret beskrev, hvordan lange fastholdelser udløste farlige situationer med slag, bid og spark. »De psykiatriske hospitaler beder deres ansatte om at fastholde patienter uden...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement