DAVI-vagt Josef Bech sidder i vagtstuen på Psykiatrisk Center Amagers skadestue og skriver notater efter at have talt med selvmordstruet borger, der mod sin vilje er bragt til centret med to politifolk. De taler med lægen om forløbet. – Foto: Joachim Rode.

Tvang: »Fastholdelser er ikke den måde, vi vil behandle på« Regeringens mål om at halvere bæltefikseringer inden 2020 har i stedet fået psykiatrien til at fastholde mere og længere. Psykiatrisk Center Amager har dog normaliseret brugen af fastholdelser, bl.a. ved at ansætte en tværgående person til at forebygge opkørte situationer. Dagens Medicin fulgte i hælene på Josef Bech på en usædvanlig travl vagt.

Alarmen lyder. Tunge døre åbner og smækker i. Ud fra Psykiatrisk Center Amagers fløje kommer fire ansatte løbende. De pisker gennem receptionen og videre ned ad en lang gang. Det er fredag 11. oktober 2019, klokken er 11.30 og alle mand er på vej ned til hospitalets elektrochok-rum, hvor en 50-årig kvinde er blevet fysisk dårlig efter ECT-behandling. I lokalet står Josef Bech og er klar til at guide dem i, hvordan de kan hjælpe til. Dagens Medicin følger med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement