Kære læser, tag med på et lille tankeeksperiment. En medicinsk ekspert i et særligt fagområde er blevet valgt ind i det fagudvalg i RADS (Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin), som skal vurdere en behandling, som han er særligt vidende om. Han har bestået RADS’ habilitetstest og er ikke længere medlem af advisory boards i medicinalfirmaer, som sælger præparater, han skal vurdere. Han sidder som formand for udvalget og skal vurdere indikationen for brugen af et nyt dyrt lægemiddel. Det...

Selskab fravælger RADS-vejledning: »Den er meget andet end faglig« Formanden for Dansk Cardiologisk Selskab, Lene Holmvang, forventer at selskabet tilslutter sig ESCs guideline for brug af NOAK-midler til behandling af atrieflimren, når det har haft det til vurdering i en såkaldt endorsement-proces.
Skriv en kommentarRADS afviser ny kritik af udskældt vejledning Regionerne afviser kritik af ny RADS-vejledning for antikoagulationsbehandling, som Hjerteforeningen kritiserer for at halte på fagligheden og stride mod både europæiske og amerikanske standarder.
Skriv en kommentar
Erfaren hjertemediciner er ny professor på Aarhus Universitet Iskæmisk hjertesygdom er det primære fokus i hjertemedicineren Evald Høj Christiansens nye professorat ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentarHjertekirurgiens historie gentager sig … åbenbart Det er ikke korrekt, at Rigshospitalet er de første og eneste til at udføre en bestemt type bypass på bankende hjerte, som det fremgår af en artikel i Dagens Medicin nr. 7/22. Det har man gjort i Aalborg siden 2018, skriver en række hjertelæger fra Aalborg UH i denne kommentar.
Skriv en kommentar
Uligheden er en stopklods for at undgå blodpropper: For de kan forebygges DEBAT: En øget forebyggelsesindsats er en af de knapper, man fra politisk hold kan skrue på for at forebygge blodpropper, skriver Hjerteforeningen.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Danske læger arbejder på at gøre stamceller til lægemiddel ved hjertesygdom Forskere og læger fra Rigshospitalet kan blive pionerer inden for stamcelleforskning. De har gjort stamceller fra donores mavefedt til potentielt revolutionerende behandlinger af patienter med hjertesygdom og en lang række andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar