af Martin A. Nørgaard, uddannelsesansvarlig overlæge, lektor, dr.med. Jan Jesper Andreasen, professor emeritus, ph.d. Jørn Sollid, pensioneret overlæge, Jens Grønlund, ledende overlæge Hjerte-Lungekirurgisk Afd., Aalborg Universitetshospital. Indledningsvis vil vi gerne ønske Rigshospitalets Hjertekirurger tillykke med, at de nu som os i Aalborg også er begyndt at udføre minimal invasiv hjertekirurgi i form af koronar bypass kirurgi via små huller uden at åbne brystbenet. Vi undrer os imidlertid over, at man i Dagens Medicin nr. 7/22 kunne læse, at ‘de (Susanne Holme...

Uligheden er en stopklods for at undgå blodpropper: For de kan forebygges DEBAT: En øget forebyggelsesindsats er en af de knapper, man fra politisk hold kan skrue på for at forebygge blodpropper, skriver Hjerteforeningen.
Skriv en kommentar
Aalborg vinder igen: Kvalitetsdata bruges aktivt til at løfte behandlingskvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder igen i år delkåringen som bedst inden for hjerte-kar-området i Dagens Medicins vurdering af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Hospitalet klarer sig godt på tværs af alle bedømte behandlinger inden for hjerte-kar-området.
Skriv en kommentar
Vinder af hjerte-kar-området: Vi har konstant fokus på kvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder i den samlede vurdering af kvalitetsdata for hjerte-kar-området. Afstanden ned til sidste års vinder, Odense Universitetshospital, er marginal.
Skriv en kommentar»Det er rigtig morsomt, at Riget gør dette her« Jan Jesper Andreasen, specialeansvarlig overlæge på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital, var den første kirurg til at udføre ’mini-mitralen’ på dansk jord. Det var i 2005.
Skriv en kommentarHjerte-CT i udredningen af patienter mistænkt for iskæmisk hjertelidelse Det drejer sig ikke blot om antallet af undersøgelser, men i høj grad også om tolkningen af den enkelte undersøgelse.
Skriv en kommentarLæger er ikke idioter som kan bestikkes med en kuglepen I Holland deles udgifterne til efteruddannelse mellem sygehuset og medicinalvirksomheden. Udover at det sikrer kvalitet og faglighed, så sikrer det også dobbelt så mange penge til efteruddannelse.
2 kommentarer
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar