Hjertekirurgiens historie gentager sig … åbenbart Det er ikke korrekt, at Rigshospitalet er de første og eneste til at udføre en bestemt type bypass på bankende hjerte, som det fremgår af en artikel i Dagens Medicin nr. 7/22. Det har man gjort i Aalborg siden 2018, skriver en række hjertelæger fra Aalborg UH i denne kommentar.

af Martin A. Nørgaard, uddannelsesansvarlig overlæge, lektor, dr.med. Jan Jesper Andreasen, professor emeritus, ph.d. Jørn Sollid, pensioneret overlæge, Jens Grønlund, ledende overlæge Hjerte-Lungekirurgisk Afd., Aalborg Universitetshospital. Indledningsvis vil vi gerne ønske Rigshospitalets Hjertekirurger tillykke med, at de nu som os i Aalborg også er begyndt at udføre minimal invasiv hjertekirurgi i form af koronar bypass kirurgi via små huller uden at åbne brystbenet. Vi undrer os imidlertid over, at man i Dagens Medicin nr. 7/22 kunne læse, at ‘de (Susanne Holme...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind