af Martin A. Nørgaard, uddannelsesansvarlig overlæge, lektor, dr.med. Jan Jesper Andreasen, professor emeritus, ph.d. Jørn Sollid, pensioneret overlæge, Jens Grønlund, ledende overlæge Hjerte-Lungekirurgisk Afd., Aalborg Universitetshospital. Indledningsvis vil vi gerne ønske Rigshospitalets Hjertekirurger tillykke med, at de nu som os i Aalborg også er begyndt at udføre minimal invasiv hjertekirurgi i form af koronar bypass kirurgi via små huller uden at åbne brystbenet. Vi undrer os imidlertid over, at man i Dagens Medicin nr. 7/22 kunne læse, at ‘de (Susanne Holme...

Uligheden er en stopklods for at undgå blodpropper: For de kan forebygges DEBAT: En øget forebyggelsesindsats er en af de knapper, man fra politisk hold kan skrue på for at forebygge blodpropper, skriver Hjerteforeningen.
Skriv en kommentar
Aalborg vinder igen: Kvalitetsdata bruges aktivt til at løfte behandlingskvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder igen i år delkåringen som bedst inden for hjerte-kar-området i Dagens Medicins vurdering af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Hospitalet klarer sig godt på tværs af alle bedømte behandlinger inden for hjerte-kar-området.
Skriv en kommentar
Vinder af hjerte-kar-området: Vi har konstant fokus på kvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder i den samlede vurdering af kvalitetsdata for hjerte-kar-området. Afstanden ned til sidste års vinder, Odense Universitetshospital, er marginal.
Skriv en kommentar»Det er rigtig morsomt, at Riget gør dette her« Jan Jesper Andreasen, specialeansvarlig overlæge på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital, var den første kirurg til at udføre ’mini-mitralen’ på dansk jord. Det var i 2005.
Skriv en kommentarHjerte-CT i udredningen af patienter mistænkt for iskæmisk hjertelidelse Det drejer sig ikke blot om antallet af undersøgelser, men i høj grad også om tolkningen af den enkelte undersøgelse.
Skriv en kommentarLæger er ikke idioter som kan bestikkes med en kuglepen I Holland deles udgifterne til efteruddannelse mellem sygehuset og medicinalvirksomheden. Udover at det sikrer kvalitet og faglighed, så sikrer det også dobbelt så mange penge til efteruddannelse.
2 kommentarer
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar