Lone Christiansen blev valgt på et bestyrelsesmøde efter Lungeforeningens generalforsamling i Odense denne sommer. Det skriver Lungeforeningen. Hun har gennem 20 år beskæftiget sig med sundhedspolitik – sundhedsvæsenets organisation, økonomi, kvalitet og patientsikkerhed – som sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner/Amtsrådsforeningen. »Lungerne er kommet på den politiske dagsorden også takket være Lungeforeningen. Jeg vil arbejde for, at fokus på tidlig opsporing, forebyggelse, faglighed i hele forløb skærpes yderligere og underbygges af forskningsmæssige resultater, « siger Lone Christiansen til Lungeforeningen. Farvel til en...

Lungeforeningen vil med nyt udspil hjælpe danskere med KOL Lungeforeningen præsenterer nyt udspil, der skal hjælpe danskere med KOL. Udspillet indeholder 16 forslag til, hvordan indsatsen, behandlingen og plejen af danskere med KOL kan forbedres.
Skriv en kommentar
Charlotte Suppli Ulrik er ny lærestolsprofessor Der bliver mere tid til at ‘puffe’ unge forskere mod en forskerkarriere, når Charlotte Suppli Ulrik bliver ny lærestolsprofessor i lungemedicin ved Københavns Universitet. Hun slår fast, at hun ikke slipper den tætte patientkontakt.
Skriv en kommentarDSAM tager afstand fra ny KOL-kampagne Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen lægger et unødigt pres på lægerne i almen praksis, mener DSAM.
Skriv en kommentar
Kalciumkanalblokkere ser ud til at være sikre til KOL-patienter – mulig fordel skal undersøges Nyt dansk studie viser, at kalciumkanalblokkere ikke øger risikoen for KOL-forværringer eller død hos patienter med KOL. Tværtimod ser behandling med kalciumkanalblokkere ud til at være forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter med KOL sammenlignet med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Denne association skal undersøges nærmere, siger forsker.
Skriv en kommentarDupilumab leder til bedre sygdomskontrol hos personer med KOL og type 2-inflammation Behandling med dupilumab var i et stort fase 3-studie associeret med hurtig og vedvarende forbedring af symptomerne på KOL hos personer med KOL og type 2-inflammation. Behandlingen forbedrede også livskvaliteten, siger forsker.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Automatisk iltregulering giver indlagte patienter med KOL mindre åndenød Dansk opfindelse til automatisk regulering af ilttilskud til indlagte patienter med KOL-forværring giver ikke bare bedre kontrol over iltmætningen i blodet. Patienterne føler også mindre grad af åndenød, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Markant fald i akutindlagte med KOL under COVID-19 Antallet af akut indlagte patienter med KOL faldt med hele 36 pct. under pandemien, og det kan der være tre forklaringer på. Vi kan lære af det her, siger overlæge Anders Løkke.
Skriv en kommentar
Årets vinder af Den Gyldne Tråd: »Man skal ud af sin egen comfortzone« Det Udkørende Lungeteam har været undervejs i mange år og giver nu tydelige resultater. KOL-indsats i Aarhus har vundet Dagens Medicins søstermedie Kommunal Sundheds store årlige pris.
Skriv en kommentar
Vinder: »Vi har et fantastisk samarbejde mellem sygeplejersker og læger« Torgny Wilcke er overlæge på Lungemedicinsk Afsnit, Gentofte Hospital, som i år har erobret førstepladsen i disciplinen behandling af KOL.
Skriv en kommentar
Strøm til luftvejene virker mod KOL og kronisk bronkitis Kombinationen af at have KOL og kronisk bronkitis kan være voldsomt invaliderende for dem, der lider af de to tilstande. Rigshospitalet har indført en ny behandling til denne patientgruppe, hvor de sætter strøm til luftvejene, og resultaterne er overvældende gode.
2 kommentarer