Lunge- og gigtlæger i Odense vil gå sammen i fælles indsats
Foto: Alex Tran

Lunge- og gigtlæger i Odense vil gå sammen i fælles indsats Mange patienter med autoimmune gigtlidelser diagnosticeres også med sygdomme i lungerne og vice versa. Med en ny murstensløs klinik vil to læger på OUH nu forsøge at skabe en bedre fælles indsats for patientgruppen, som har en høj overdødelighed.

Hver måned mødes reumatologer og lungemedicinere fra Odense Universitetshospital (OUH) til en MDT – en multidisciplinær teamkonference – hvor de diskuterer gigt­patienter med lidelser, som involverer og medfører symptomer i lungerne. Det er velkendt, at gigt og lungesygdomme kan være tæt forbundet, og MDT’erne har derfor fundet sted i en række år. Med et støt stigende antal patienter, der rammes af både gigt- og lungelidelser, mener speciallægerne på OUH nu, at tiden er inde til at gå skridtet videre og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind