Michael Brun Andersen (t.v.) formand for Dansk Thoraxradiologisk Selskab og overlæge og klinisk lektor på Herlev-Gentofte Hospital og Jesper Rømhild Davidsen (t.h.) professor og ledende overlæge ved Odense Universitetshospital.

Lungemedicinere og radiologer arbejder tæt sammen om ILS-patienter En hel eftermiddag på årets nordiske lungekongres (NLC) i Helsinki har været dedikeret til danske radiologer og lungemedicineres præsentationer af de muligheder, som højopløselige CT-scanningsbilleder (HRCT) giver for diagnostik af patienter med interstitielle lungesygdomme.

Lungepatienter med de sjældnere, men alvorlige interstitielle lungesygdomme, skal have den bedst mulige radiologiske og lungemedicinske udredning. Hvordan det skal ske, og hvordan samarbejdet mellem de to lægelige faggrupper bedst kan organiseres, var en del af programmet på Nordisk Lungekongres i Helsinki (NLC). Her var Michael Brun Andersen, formand for Dansk Thoraxradiologisk Selskab og overlæge og klinisk lektor på Herlev-Gentofte Hospital, samt professor og ledende overlæge Jesper Rømhild Davidsen, Odense Universitetshospital blandt de bærende kræfter på en hel eftermiddagssession med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement