Sundhedsminister Sophie Løhde beder nu Lægemiddelstyrelsen om i særlig grad at være opmærksom på at håndhæve, at ‘udlevering af medicin naturligvis kun må ske til behandlingssteder, der kvalificeret kan varetage en behandling med det konkrete lægemiddel’. Det sker efter, at Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg den 23. september 2015 konfronterede hende med, at læger og faglige selskaber i medierne har rejst kritik af, at Sundhedsstyrelsens har givet en udleveringstilladelse til Keytruda (pembrolizumab) til et privathospital, inden kræftmidlet fik en markedsføringstilladelse. Kritikerer...

Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentarLille protein kan måske forbedre immunterapi til patienter med sarkomer Sarkomer er en frygtet kræftsygdom, som læger mangler gode behandlinger mod. Måske er løsningen et lille peptid, der får kræftceller til at blotte deres svagheder for kroppens immunforsvar, viser ny dansk forskning på ASCO.
Skriv en kommentar
Dansk kræftvaccine imponerer igen – går nu i fase 3 Forskere fra Nationalt Center for Cancer Immun Terapi fremlægger særdeles overbevisende resultater med kræftvaccine mod modermærkekræft.
Skriv en kommentar
Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Ny forskning skal forbedre den ringe overlevelse for patienter med kræft i bugspytkirtlen Patienter med kræft i bugspytkirtlen har en af de dårligste prognoser, og sidste år var pancreascancer den femte hyppigste årsag til kræftdød i Danmark. På Herlev Hospital arbejder afdelingslæge Inna Chen og hendes kolleger med en række forskningsprojekter, som alle sigter mod at forbedre og forlænge overlevelsen for patientgruppen.
Skriv en kommentar
Vævsprøver danner grundlag for mere målrettet behandling af lymfekræft Diagnostisk værktøj, som patologiafdelingen på Herlev Hospital har medvirket til at udvikle, kan forbedre diagnostik og behandling af patienter med lymfekræft.
Skriv en kommentar
Unge kræftforskere får juniorforskerpriser To unge kræftlæger fra Herlev Hospital og Aalborg Universitetshospital modtager Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2017.
Skriv en kommentar
Kræftpatienter tager vestpå for at få yderligere behandling Patienter med knoglemarvskræft, der er begyndt på behandling på Herlev Hospital, tager til Vejle for at få yderligere behandling.
1 kommentar
Opgivet i Herlev, samlet op af Vejle Herlev Hospital kunne ikke tilbyde Dorte Maj Groser yderligere behandling. Hun tog hun kontakt til Vejle Sygehus, hvor hun omgående kom i behandling. I dag har hun ingen tegn på sygdomsaktivitet.
1 kommentar
Onkologer: Keytruda som førstelinjebehandling er et stort og vigtigt skridt Europa Kommissionen har godkendt det immunterapeutiske middel Keytruda som monoterapi til førstelinjebehandling af voksne patienter med fremskreden ikke-småcellet lungekræft. Et stort fremskridt for behandlingen af danske lungekræftpatienter, konkluderer flere onkologer
Skriv en kommentar