Ledende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.

Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, eller sundhedsvæsenet, der får kendskab til behandlingerne, og hvordan man benytter dem i praksis. Økonomien har også rigtig godt af, at sundhedsvæsenet deltager i kliniske forsøg med lægemidler. Det kan spare de offentlige udgifter for millioner og atter millioner af kroner, og de penge kan komme både patienter og hospitaler til gavn, hvis man fordeler dem rigtigt. Vi bruger i runde tal 100...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind