Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, eller sundhedsvæsenet, der får kendskab til behandlingerne, og hvordan man benytter dem i praksis. Økonomien har også rigtig godt af, at sundhedsvæsenet deltager i kliniske forsøg med lægemidler. Det kan spare de offentlige udgifter for millioner og atter millioner af kroner, og de penge kan komme både patienter og hospitaler til gavn, hvis man fordeler dem rigtigt. Vi bruger i runde tal 100...

Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Store offentlige forskningsinstitutioner gransket: Kritiske afvigelser kan have skabt bias Lægemiddelstyrelsens GCP-inspektører skal nu i gang med et større oplysningsarbejde, efter at inspektørerne har fundet en række problematiske forhold i forbindelse med et projekt, der undersøgte processerne i investigatorinitierede forsøg hos blandt andre SSI, SDU og OUH.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Computermodel kan pege på højrisikopersoner for bugspytkirtelkræft Danskudviklet computermodel kan ud fra rækkefølgen i personers sygdomshistorik identificere, hvem der i den brede befolkning har størst risiko for udvikling af kræft i bugspytkirtlen. Det vil gøre det muligt at screene en udvalgt gruppe borgere og operere tidligt for derved at øge patienternes chancer for overlevelse, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentarOverlæge: Overbevisende venetoclax-resultater bør have betydning for Medicinrådets vejledninger Patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med og uden komorbiditeter har god gavn af behandling med venetoclax. Data præsenteret på EHA bør have betydning for Medicinrådets vejledninger på området, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Undersøgelse blandt læger og sygeplejersker: Travlhed og mangel på personale går ud over patienterne Danske hospitaler lider under travlhed og underbemanding, og det går ikke kun ud over de ansatte, men også patienterne. I nogle tilfælde har det været med til at forværre patienters tilstand. Det viser en undersøgelse, som er lavet blandt medlemmer af Yngre Læger, Overlægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar