»Vi valgte at lave forsøget på raske personer, da vi så er sikre på, at vi måler direkte på lægemiddeleffekten og ikke på effekten af selve depressionen,« siger Gitte Moos Knudsen.

Langsom dannelse af synapser forsinker effekten af antidepressiv medicin Forskere fra blandt andet Rigshospitalet viser i et nyt studie, at hjernens plasticitet ændres mellem tre og frem uger efter start på behandling med antidepressiv medicin. Det gør os klogere på virkningsmekanismen ved denne form for medicinsk behandling til personer med depression, siger forsker.

For mange mennesker med depression kommer det nok som en ubehagelig besked, at det kan tage op til mellem tre og fem uger for antidepressiv medicin at virke og dermed også for depressionen at begynde at lette. Mange gange har patienter med depression formentlig spurgt deres læge om, hvorfor det skal tage så lang tid for antidepressiv medicin at virke, når nu for eksempel Panodiler og antihistaminer tager bare 15 minutter, før effekten kommer. Vores studie viser, at efter indtagelse...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement