»Vi er nu der, hvor vi skal vise, at en særlig type magnetstimulation kaldet theta-burst som behandling til patienter med svær depression virker, eller om det ikke gør,« siger Poul Videbech.

Danske forskere skal kortlægge muligheden for magnetstimulation i behandlingen af depression Danske forskere har modtaget over fire mio. kr. til et stort forskningsprojekt, hvor de skal forsøge at behandle personer med depression med magnetstimulation. Resultater med magnetstimulation har hidtil peget i flere retninger, men forskerne håber på, at en kraftigere magnet og mere målrettet stimulation kan gøre tricket.

Mange danskere rammes hvert år af depression, og for omkring 30 pct. af disse virker hverken psykoterapi, medicin eller elektrochok. Denne gruppe danskere står dermed med ryggen mod muren og kun meget få og dårligt dokumenterede behandlingsmuligheder. Det kan dog snart ændre sig, efter danske forskere har modtaget 4,4 mio. kr. af Danmarks Frie Forskningsfond til et nyt forskningsprojekt, hvor de med meget kraftig magnetstimulation af specifikke områder i hjernen vil forsøge at bringe personer med svær depression ud af...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement