Læge melder journalist til politiet

Læge melder journalist til politiet En praktiserende læge fra Gørding ved Ribe har meldt en lokal journalist til politiet på grund af en artikel i JydskeVestkysten.

Journalist Larz Grabau fra JydskeVestkysten er blevet meldt til politiet for at have skrevet om en mand, hvis tæer er ved at rådne op af koldbrand, efter at han for to måneder siden gik gennem isen.

Manden, der er tysker, har nægtet at lade sig behandle, selvom både politiet og det lokale bådlaug har forsøgt at overtale ham til at besøge en læge.

Historien om den ubehandlede tysker har fået den praktiserende læge Knud Riis Andresen til at anmelde journalisten til politiet, for at have overtrådt straffelovens paragraf 253, der handler om personer, der undlader »efter evne at hjælpe nogen, der er i øjensynlig livsfare,« skriver JydskeVestkysten.

Strafferammen er op til to års fængsel, men Larz Grabau tager anmeldelsen med ophøjet ro.

»Vi prøvede jo netop at hjælpe manden ved at gøre opmærksom på, at han ligger derude, at ingen hjælper ham – og at ingen tilsyneladende har pligt til at hjælpe ham,« siger Larz Grabau til avisen og tilføjer:

»Jeg er selv retsreporter og kender godt den paragraf, men jeg kan ikke se nogen overtrædelse. Vi spurgte, om manden ville til læge, men det ville han ikke. Så kan vi ikke gøre mere.«

Skriv kommentar