Siden foråret har Region Syddanmark og PLO forhandlet om en ny lægevagtsaftale uden resultat. De tumultariske forhandlinger er nu brudt sammen, men det betyder ikke, at konflikten er ovre. Måske snarere tværtimod.Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)

Lægevagtskonflikt ser ud til at trække ud i Region Syddanmark I sidste uge brød forhandlingerne om en ny lægevagt sammen i Region Syddanmark. Lykkes det ikke parterne at finde tilbage til forhandlingsbordet, risikerer konflikten både at trække ud og brede sig til mere end lægevagten i Syddanmark.

Fredag 2. november om eftermiddagen brød forhandlingerne om en ny lægevagt i Region Syddanmark sammen, og fra regional side har man nu mistet tålmodigheden med lægerne.  »Vi har nu i lang tid nødtvunget accepteret, at PLO-Syddanmark har leveret en lægevagtsordning, der ikke lever op til aftalen, som vi har indgået med dem, men nu hvor forhandlingerne er strandet, må vi sætte foden ned og skrue bissen på,« lød det i fredags fra regionens chefforhandler, Bo Libergren (V). Konkret er administrationen...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement