Praktiserende læger i Syddanmark får afvist flere henvisninger end tidligere år
Andelen af henvisninger fra praktiserende læger, der bliver afvist i Region Syddanmark, er steget fra 3 pct. til 5. pct. indenfor en kort årrække. Det ærgrer Birgitte Ries Møller, formand for PLO i regionen. »Når vi henviser vores patienter, så skyldes det jo, at vi har brug for hjælp for at komme videre,« siger hun.

Praktiserende læger i Syddanmark får afvist flere henvisninger end tidligere år Afviste henvisninger har de seneste år givet anledning til stor frustration hos mange praktiserende læger. Trods større bevågenhed ser afvisningerne fortsat ud til at blive flere, viser opgørelse fra Region Syddanmark.

Praktiserende læger i Region Syddanmark møder oftere og oftere en lukket dør, når de ønsker at henvise en patient til enten psykiatrien eller somatikken.  Det viser en opgørelse fra Region Syddanmark. Hvor praktiserende læger i 2017 og 2018 fik afvist 3 pct. af de ca. 420.000 årlige henvisninger i regionen, så var andelen vokset til 5 pct. i 2019 og 2020. I første halvår af 2021 er 6 pct. af alle henvisninger røget retur til almen praksis.  Afviste henvisninger lyder...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind