Inden for det seneste år har 178 læger på hospitalerne oplevet, at en patient er død på grund af for stort arbejdspres på afdelingen. Det fortæller lægerne i en omfattende rundspørge foretaget af Berlingske. 3.349 af de ca. 17.000 læger på hospitalerne har deltaget i undersøgelsen. Svarene er fordelt på hele landet og både på overlæger og yngre læger. »Patient har svært ved at trække vejret og skal på intensiv afdeling. Intensivlægen har ikke tid til at se patienten...

Sjællands Universitetshospital har ansat en patolog – i Grækenland Patologiafdelingen på Sjællands Universitetshospital har taget et nyt og utraditionelt skridt og lavet sin første digitale ansættelse for at fastholde en græsk patolog, der netop er flyttet hjem til Athen.
Skriv en kommentar
Hvad blev der af Peter? Et af de meget store dyr på den internationale, sundhedsvidenskabelige savanne, dr.med. Peter Christian Gøtzsche, mistede for lidt over tre år siden alle officielle poster og job og blev katapulteret ind i en post-karriere tilværelse, som han hverken havde planlagt eller lyst til. Men noget otium er der ikke tale om.
1 kommentar
»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet« Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.
6 kommentarer
Fremtidens sundhedsvæsen kræver nyt syn på ledelse: »Man går ikke over til ‘the dark side’« Hvis fremtidens sundhedsvæsen skal leve op til samme standarder for patientbehandling som i dag, skal ledelse ses, som noget man dygtiggør sig i, præcis som var det et lægefagligt speciale, siger forskningschef i VIVE. En ny overenskomst for overlægerne udstikker retningen, men succesen er ikke givet, mener kritikere.
Skriv en kommentar
»Min drøm er at forene mine ledelsesmæssige kompetencer med den forskning, jeg altid har brændt for« En kometkarriere nåede et nyt niveau, da Tine Jess 1. marts som leder kunne slå dørene op for et nyt grundforskningscenter i kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Her får hun mulighed for at fusionere sine to karrierespor.
Skriv en kommentar
Læge, civilingeniør, opfinder, iværksætter, professor: Når intuitionen får lov at sætte kursen Direktøren for Danmarks Grundforskningsfond, Søren-Peter Fuchs Olesen, har aldrig været bange for at udstikke en ny retning for sit arbejdsliv. Uddannet som både ingeniør og læge har han fulgt en karrierevej, der ikke ligner mange andres.
Skriv en kommentar
Opgør med fordomme og halvdøve ører: Læger skal være bedre til at lytte NY BOG: ‘Det du ikke ved får patienten ondt af’ er titlen på overlæge Morten Sodemanns nye bog. Bogen er baseret på hans årelange erfaringer med en patientgruppe, de etniske minoritetspatienter, som typisk ender på hans bord, når alle andre specialister har opgivet at hjælpe.
1 kommentar
Dronningen uddeler priser til rutineret gigtforsker og ungt forskningstalent H.M. Dronningen uddeler Dronning Ingrids Forskerpris til Aarhus-gigtforsker og et særligt forskningsstipendium til et ungt forsknings-talent. Priserne skal anerkende godt arbejde og inspirere unge forskere til at kaste sig over arbejde med gigtsygdomme, siger direktør i Gigtforeningen.
Skriv en kommentar
Her er sundhedsområdets højtråbende SoMe-debattører Sociale medier er blevet et stærkt våben i den sundhedsfaglige debat. Flere læger og andre sundhedsfaglige debatterer flittigt for at fremme politisk agenda, lægeligt arbejde og få større indvirkning på samfundet
Skriv en kommentar
»Søren gav min datter en chance, før jeg selv gjorde« For 16 år siden mødte de hinanden for første gang, da han som læge var med til fødslen af hendes tvillinger i en højdramatisk fødsel. Nu krydser deres veje igen, når Søren Brostrøm bliver chef for Camilla Rathcke.
2 kommentarer
Jysk underspillethed med en snert af utålmodighed PORTRÆT: Efter en afstikker til det nordjyske har Svend Særkjær, der er barn af lige dele Kronjylland og Slotsholmen, kurs mod Hovedstaden, hvor monumentale udfordringer står klar til en mand, der går for at være utålmodig uden at hæve stemmen.
Skriv en kommentar