Foto: Lars Skaaning

Opgør med fordomme og halvdøve ører: Læger skal være bedre til at lytte NY BOG: ‘Det du ikke ved får patienten ondt af’ er titlen på overlæge Morten Sodemanns nye bog. Bogen er baseret på hans årelange erfaringer med en patientgruppe, de etniske minoritetspatienter, som typisk ender på hans bord, når alle andre specialister har opgivet at hjælpe.

En ung kvinde havde i flere år klaget over underlivssmerter og svære menstruationssmerter, men hendes egen læge, som hun hovedsageligt talte i telefon med, mente, at hun sygeliggjorde sig selv. Hun blev henvist Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital, og det videre udredningsforløb afslørede, at hun havde store knuder i livmoderen. En af dem var ondartet. Den unge kvinde er bare en af de mange etniske minoritetspatienter, som overlæge Morten Sodemann har været med til at samle op og hjælpe videre...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind