Anders Kühnau (S), der skal forhandle overenskomst på vegne af arbejdsgiverne, kan godt se, at der kan være gode grunde til, at en læge ønsker at gå på deltid, det må bare aldrig blive et skred i retning af, at deltid bliver normen.

Regioner afviser krav fra Yngre Læger: Deltid må ikke blive normen Yngre Læger vil have en ret til deltid i overenskomsten, men det kan give udfordringer med rekruttering, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Han har i stedet en målsætning om, at flere skal på fuldtid. Overlægeforeningen mener, at deltid ligger langt fra virkeligheden på sygehusene.

Når de kommende overenskomstforhandlinger mellem Danske Regioner og Yngre Læger efter planen går i gang til december, vil Yngre Læger kræve, at medlemmerne får en overenskomstsikret ret til at gå på deltid. Men spørger man Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Midtjylland, der som formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn skal forhandle på vegne af arbejdsgiverne, må deltid ikke blive normen for læger. Mulighederne for at gå ned i tid skal være der. Vi skal bare ikke have et skred som...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement