Amanda Goodall
Organisationens performance er forbundet med ekspertise-niveauet hos lederen af organisationen,« siger professor Amanda Goodall, der bl.a forsker i ledelse i sundhedsvæsenet.

Stærke kliniske ledere giver bedre og mere tilfredse læger Læger arbejder bedre, når de ledes af dygtige ligesindede. Det viser en undersøgelse, som professor i ledelse Amanda Goodall har gennemført for Lægevidenskabelige Selskaber. Men hospitalerne har svært ved at finde kandidater, når de skal ansætte nye ledere.

Forud for årsmødet der skal markere Lægevidenskabelige Selskabers 100-års jubilæum, har organisationen kigget på, hvad en god leder i sundhedsvæsenet er. Til det har de fået hjælp af den britiske professor i ledelse fra Cass ved City University of London Amanda Goodall, hvis berømte navnesøster Jane Goodall blev kendt verden over for sine spændende studier af chimpanser gennem 45 år. Der er ingen familierelation mellem de to, men ligesom sin navnesøster har Amanda Goodall fokus på ledelse og hierarki –...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement