Krav om effektivisering har tvunget nyt psykiatrisygehus i knæ
Psykiatrisygehuset i Slagelse har vundet priser for sin ‘helende arkitektur’, men har samtidigt lidt under massive problemer med stress, sygemeldinger og opsigelser.

Krav om effektivisering har tvunget nyt psykiatrisygehus i knæ Stress, sygemeldinger og opsigelser har plaget det nye psykiatrisygehus i Slagelse siden åbningen. Men længe inden det nye sygehus stod færdigt, var regionen advaret om, at de hårde krav til effektivisering ville give problemer, og afdelingsledelsen i Slagelse var utilfreds med skæv fordeling af besparelser.

Psykiatrisygehuset i Slagelse burde som splinternyt sygehusbyggeri, der har fået priser for sin ‘helende arkitektur’, være et fyrtårn inden for psykiatrisk behandling. I stedet er det siden det åbnede i 2015 blevet berygtet for dårligt arbejdsmiljø og for at levere behandling af ringe kvalitet. Allerede i 2016 skriver Dagens Medicin, at nye psykiatrisygehus lider »under massive problemer med arbejdsmiljø og personaleflugt«, og i marts i år skriver Danmarks Radio, at »dårligt arbejdsmiljø, stress, sygemeldinger og opsigelser på stribe er hverdagen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind