Psykiatrisygehuset i Slagelse har vundet priser for sin ‘helende arkitektur’, men har samtidigt lidt under massive problemer med stress, sygemeldinger og opsigelser.

Krav om effektivisering har tvunget nyt psykiatrisygehus i knæ Stress, sygemeldinger og opsigelser har plaget det nye psykiatrisygehus i Slagelse siden åbningen. Men længe inden det nye sygehus stod færdigt, var regionen advaret om, at de hårde krav til effektivisering ville give problemer, og afdelingsledelsen i Slagelse var utilfreds med skæv fordeling af besparelser.

Psykiatrisygehuset i Slagelse burde som splinternyt sygehusbyggeri, der har fået priser for sin ‘helende arkitektur’, være et fyrtårn inden for psykiatrisk behandling. I stedet er det siden det åbnede i 2015 blevet berygtet for dårligt arbejdsmiljø og for at levere behandling af ringe kvalitet. Allerede i 2016 skriver Dagens Medicin, at nye psykiatrisygehus lider »under massive problemer med arbejdsmiljø og personaleflugt«, og i marts i år skriver Danmarks Radio, at »dårligt arbejdsmiljø, stress, sygemeldinger og opsigelser på stribe er hverdagen...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement