Kræftens Bekæmpelse frygter længere ventetid på nye lægemidler

Kræftens Bekæmpelse frygter længere ventetid på nye lægemidler Direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen mener ikke, at UVKL's opgaver hører naturligt hjemme i RADS, der har til opgave at skaffe billigere lægemidler til regionerne.

Direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen er er overrasket over, at Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal overtage opgaver fra Nationalt Udvalg til Vurdering af Kræftlægemidler (UVKL), og han frygter, at det kan forsinke ibrugtagning af nye kræftlægemidler i Danmark. Omrokeringen af opgaverne er en konsekvens af sundhedsministeriets spareplaner, der indebærer, at Sundhedsstyrelsens Nationalt Udvalg til Vurdering af Kræftlægemidler (UVKL) nedlægges. Planen er, at Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal overtage de arbejdsopgaver, som hidtil...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind