1813-kritisk læge undrer sig over mail fra Region H I forbindelse med sagen om læge Frederik Liljefred, der blev indkaldt til tjenstlig samtale grundet en hjemmeside, er en mailkorrespondance dukket op, som undrer lægen.

Kommende praktiserende læge Frederik Liljefred, fik tidligere i år ombudsmandens ord for, at det ikke var i orden, at Region Hovedstaden havde indkaldt ham til tjenstlig samtale grundet en hjemmeside, han havde oprettet med kritik af Region Hovedstadens nye akutordning 1813.

Men nu får en mailkorrespondance i sagen Frederik Liljefred til at undre sig.

I forbindelse med at regionen ville indkalde Frederik Liljefred til samtale, har koncernchef i Region Hovedstaden, Svend Hartling, skrevet en mail til blandt andre Leif Panduro Jensen og Bente Ourø Rørth fra direktionen på Nordsjællands Hospital, hvor Frederik Liljefred arbejdede på det tidspunkt samt regionsdirektør Hjalte Aaberg og den daværende kommunikationschef i Region Hovedstaden Margrethe Lyngs Mortensen.

I mailen, der er skrevet 20. dec 2013, skriver Svend Hartling bl.a:

»Han (Frederik Liljefred, red) handler illoyalt overfor sin ansættelsesmyndighed. Der er et politisk flertal som har bestemt, hvordan akutsystemet skal arrangeres. Han må gerne være uenig, men han må ikke udsætte borgere for forkerte oplysninger, som kan udsætte deres sikkerhed.

Tjek lige om han ikke passer lægevagt/klinik hos Søren, mens han er på barsel?!,« står der i mailen.

Og det er sidste linje i mailen, der har fået Frederik Liljefred til at reagere:

»Det er bekymrende, at man vil grave andre personrelaterede ting frem om mig, der intet har med sagen at gøre. Det bliver et personangreb, fordi man ikke går efter problematikken om, at jeg ytrer mig,« siger Frederik Liljefred og fortsætter:

»Man siger til os offentligt ansatte, at vi har en whistleblower-ordning, men når vi så rejser en kritik, bliver man mødt af dette magtapparat. Vi skal have et tillidsbaseret system, og det bliver ikke tillidsbaseret af, at man sidder i regionen og bruger mafiametoder.«

Frederik Liljefred kan kun gisne om, hvad Svend Hartling ville bruge oplysningen til:

»Uanset, hvad han ville bruge oplysningen til er det i min kontekst fuldstændig irrelevant, hvad jeg laver i min barsel,« siger han.

Svend Hartling har ikke ønsket at kommentere sagen, men siger, at det relevante for regionen var, at hjemmesiden blev lukket.

Frederik Liljefred tilføjer, at han havde en skøn barsel uden bijobberi.

Skriv kommentar