Mange specialister både i Danmark og internationalt sværger til kikkertoperationer hos patienter med vedvarende knæsmerter.Men ny forskning fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet publiceret i British Medical Journal viser, at de udbredte kikkertoperationer ved knæsmerter eller skader på menisken hos midaldrende og ældre slet ikke nytter. Og i nogle tilfælde ligefrem gør skade. »Vi har gennemgået resultaterne af 18 studier om fordele og ulemper ved kikkertoperationer i knæene sammenlignet med andre behandlinger, for eksempel træning og placebokirurgi,...

Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentarForskere: Praktiserende læger har fordomme om personer med svær overvægt Praktiserende læger diskriminerer ikke i deres behandling, men synes at have negative fordomme over for personer med svær overvægt. Det konkluderer tre forskere fra Københavns Universitet på baggrund af et nyt studie.
2 kommentarer
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarerKvinder med epilepsi har fem gange højere risiko for at dø under graviditet Danske kvinder med epilepsi har en markant forhøjet risiko for at dø under graviditeten, konkluderer forskere fra Aarhus Universitet. »Vi bør overveje, om vi kan følge kvinderne bedre end i dag,« lyder det fra studiets førsteforfatter.
Skriv en kommentar
DSAM-formand raser over »præfaktuelt« studie Forskeres trang til at præsentere registerundersøgelser som ny viden bekymrer patienterne og belaster almen praksis. Det mener DSAM-formand Anders Beich, som på baggrund af nyt studie om kræft og blodtryksmedicin opfordrer til at sende bekymrede patienter videre til forskeren bag studiet.
4 kommentarerFunktionel lidelse kan skyldes hormon-mangel Epilepsiagtige anfald, som læger har troet udelukkende var psykologisk betingede, kan skyldes et for lavt niveau af et stressbeskyttende hormon, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar