Alvorlige behandlingsfejl med blodfortyndende medicin (antikoagulerende behandling) sker især, når patienter flyttes mellem sektorer, f.eks. ved en hospitalsindlæggelse, en udskrivelse eller en operation. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitetshospital, som har undersøgt, hvornår utilsigtede hændelser (UTH’er) i forbindelse AK-behandling sker. »Der tegnede sig i studiet et klart billede af, at UTH’erne fandt sted, når patienterne bevægede sig fra sektor til sektor. Typisk var de fejl, vi registrerede, associeret med ordination af lægemidlerne. Det var sjældent, at fejlene var...

Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Internationalt studie viser fordel ved diabetesscreening Det kan være en stor gevinst ved screening for diabetes type 2, viser internationalt studie. Dansk forsker mener, at evidensen for opportunistisk screening på diabetesområdet er så god, som den kan blive.
1 kommentar
DANNOAC-studie sat på standby National Videnskabsetisk Komité har sat den store DANNOAC-undersøgelse af NOAK-midler i bero, mens komiteen vurderer studiet.
Skriv en kommentar
Simpel hjertefejl leder til høj overdødelighed Medfødt hul mellem hjertets kamre er blevet anset som en simpel hjertesygdom, der er let at behandle. Den idé skyder et nyt dansk studie ned. Studiet viser, at den medfødte hjertefejl kapper et stort stykke af den forventede levetid.
2 kommentarer
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentarForbrug af antibiotika koblet til øget hjerterisiko hos patienter med diabetes Finsk studie indikerer, at forbrug af antibiotika kan relateres til øget risiko for at udvikle koronar hjertesygdom hos personer med type 1-diabetes.
Skriv en kommentar
Fysisk aktivitet giver lavere risiko for omgående død af myokardieinfarkt Selv moderat fysisk aktivitet giver en betydeligt lavere risiko i forhold til inaktive personer, viser meta-analyse, som Kim Wadt Hansen fra Bispebjerg Hospital har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Bedre overlevelse ved genoptaget AK-behandling Signifikant bedre overlevelse blandt de atrieflimrenpatienter, der genoptager deres blodfortyndende behandling efter indlæggelse for mavetarmblødning, end de, der ikke gør, viser kohorteundersøgelse præsenteret på ESC.
Skriv en kommentarPatienter dropper hjertemedicinen efter hjerteoperation Kontinuerlig behandling med statiner, RAAS-hæmmer og blodpladehæmmere er essentielt for overlevelsen på den lange bane efter en bypassoperation, viser svensk studie.
Skriv en kommentar