Allergen immunterapi kan måske forhindre astma i at udvikle sig
»Det er meget positivt og interessant og peger på, at hvis personer med luftvejsallergier har astma, som ikke er i ro, bør man overveje at behandle med allergen immunterapi. Der kan også være en idé i at behandle med allergen immunterapi tidligt og allerede i barndommen, da det måske kan forhindre astma i at udvikle sig,« fortæller en af forskerne bag studiet, professor og overlæge Celeste Porsbjerg fra Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.Foto: Niels-Bjørn Albinus

Allergen immunterapi kan måske forhindre astma i at udvikle sig Analyse af data fra det store REACT-studie viser, at sublingual immunterapi virker lige så godt som injektioner i forhold til at skabe immunitet over for forskellige typer af luftvejsallergier. Desuden viser analysen, at behandling med allergen immunterapi ikke alene giver færre astmasymptomer, men også forebygger udvikling af mere svær astma. Dataene blev præsenteret på EAACI.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind