Selvom ledelsen på Odense Universitetshospital (OUH) i sidste uge demonterede en tikkende it-bombe, ulmer skandalerne stadig på sygehuset. Omstændighederne omkring valget af det nu mere end ét år forsinkede RIS/PACS-system fra GE Healthcare er nemlig særdeles uldne, skriver Fyens Stifttidende. I følge avisen valgte sygehusledelsen med administrerende direktør Jens-Otto Jeppesen i spidsen at se bort fra anbefalingerne fra et særligt nedsat rejsehold. Læger, it-eksperter og radiografer havde ellers rejst rundt i Europa for at se nærmere på løsningerne fra de...

Praktiserende læge går konkurs og sender 11.000 patienter på gaden En læges konkurs betyder, at knap 11.000 borgere i Skjern og Ølgod nu står uden egen læge. Det har sendt regionerne på overarbejde og lægedækningen til tælling i to områder af landet, hvor lægerne i forvejen er få.
2 kommentarer
Lægers manglende ytringsfrihed er skidt for politikernes arbejde Lægers frygt for at ytre sig om problematiske forhold på hospitalerne risikerer at give regionsrådspolitikerne et fortegnet billede af virkeligheden, som i sidste ende kan skade patienterne. Det mener Anders G. Christensen (V) fra regionsrådet i Region Midtjylland og Anne Møller Ronex (R), formand for sygehusudvalget i Region Sjælland.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarFjernmonitorering øger ikke overlevelsen blandt danske kræftpatienter Danske patienter opnår ikke en øget overlevelse efter behandling for lungekræft, hvis de bliver fjern-monitoreret, så læger kan gribe hurtigt ind over for behandlingsbivirkninger eller ved tilbagefald. Det skyldes nok, at vi i forvejen har en meget høj standardbehandling, siger forsker.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Ledelse i dag handler om at få andre til at være de dygtigste I et kvart århundrede har erhvervspsykolog Mette Møller arbejdet med ledelse i sundhedsvæsenet og i mange forskellige typer organisationer, og hun er ikke i tvivl om, at ledelse er langt mere krævende i dag. Hun fremhæver modet til at turde at begå fejl og evnen til at udvikle andre som nogle af de bærende elementer i fremtidens ledelse.
1 kommentar
Ledelse har altid været planen Chefsygeplejerske Eva Hansen Lüders har altid vidst, at hun ville gå ledelsesvejen og har brugt sin karriere på at specialisere sig i ledelse. Undervejs har hun hele tiden tilpasset sin ledelsespraksis og lært at være mere nysgerrig og mindre ‘fixer’.
Skriv en kommentar
»Jeg har aldrig haft behov for at skulle være leder af titel« Selvom Dorte Høst altid har haft interesse for ledelse og varetaget ledelsesopgaver, har hun haft svært ved at se sig selv i de formelle ledelsesstrukturer i sundhedsvæsenet. Gennem årene og samtaler med en erhvervspsykolog, har hun fundet sin egen vej ind i ledelse.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed bekymrer patientorganisationer Mere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritisable forhold. Det er dårligt nyt for patientsikkerheden, mener Kræftens Bekæmpelse og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
24 projekter fra hele landet er nomineret til Danmarks bedste kliniske forsøg Der er blevet nomineret 24 projekter til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023, der løber af stablen i begyndelsen af juni. Se alle nomineringerne her.
Skriv en kommentar