Kristjar Skajaa, leder af Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, får hver måned mange henvendelser fra læger og forskere, der ikke kan kvalitetskontrollere behandlinger eller gennemføre deres forskningsprojekter på grund af sundhedsloven.

Institutchef: Forskere tvinges til at bryde loven Kristjar Skajaa, leder af Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, får hver måned mange henvendelser fra læger og forskere, der ikke kan gennemføre deres forskningsprojekter på grund af sundhedsloven. Nogle gange ser de sig nødsaget til at bryde loven.

Forskernes problemer med adgang til data kan nu for alvor mærkes i forskningsmiljøet. Kristjar Skajaa, leder af Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, får hver måned mange henvendelser fra læger og forskere, der ikke kan kvalitetskontrollere behandlinger eller gennemføre deres forskningsprojekter på grund af sundhedsloven. Skal en registerdiagnose f.eks. valideres, er det helt nede på det enkelte afdelingsniveau, oplysninger fra patientjournaler skal videregives fra. Et problem, som de fleste sundhedsaktører er enige i eksisterer, men som ingen har den...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement