Niels Kroman bliver cheflæge i Kræftens Bekæmpelse

Niels Kroman bliver cheflæge i Kræftens Bekæmpelse Den kendte brystkræftkirurg skal skærpe organisationens lægefaglige profil med afsæt i en helt ny stilling.

Kræftens Bekæmpelse har valgt en markant lægefaglig profil til sin nyoprettede stilling som cheflæge. Det bliver 56-årige Niels Kroman, professor og overlæge på Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet.

Niels Kroman får det overordnede ansvar for at tegne organisationens lægefaglige linje både internt og som Kræftens Bekæmpelses ansigt i medier og til begivenheder, når det gælder behandling og forskning. Han bliver leder for de 22 læger i Kræftens Bekæmpelse og vil indgå i direktionen, hvor han skal referere til administrerende direktør Leif Vestergaard Pedersen, som fortsat vil udtale sig om mere politiske emner.

Niels Kroman tiltræder 14. august og beholder sit professorat på Københavns Universitet og sin nuværende afdeling, som fra 1. juni hører under Herlev Hospital, og skal fortsat undervise og vejlede ph.d.- og specialestuderende. Men han stopper som overlæge og mister dermed den daglige patientkontakt.

»Det bliver noget af en omvæltning, men jeg har masser af energi, og jeg synes det er utroligt attraktivt at kunne tale alle patienters og behandleres sag. På den måde bliver det spændende at få endnu større indflydelse på kræftbehandlingen,« siger Niels Kroman, som ser det som en stor opgave at hjælpe med at sortere i de mange informationer om kræft, som indimellem giver forhåbninger på et forkert grundlag,

»Jeg vil formidle den flodbølge af nyheder, der hele tiden kommer på kræftfronten, så folk kan få et realistisk billede af mulighederne. Så man kan skelne mellem lovende forsøg på 10 mus og så de rigtig store forsøg,« siger han til Dagens Medicin.

Niels Kroman blev cand.med. i 1988 og dr.med. i 2001 fra Københavns Universitet. Han er speciallæge i kirurgi og mammakirurgi, og har været ansat som overlæge på Rigshospitalet siden 2003 og i et professorat siden 2012.

Han har gennem årene markeret sig i en lang række lægefaglige spørgsmål, og i den senere tid også forholdt sig kritisk i bl.a. Dagens Medicin til Sundhedsplatformen.

 

Skriv kommentar