Inhalationsbehandling mod COVID-19 godkendt til test på mennesker
Ny behandling, som er baseret på inhalation af partikler som inaktiverer virus og dræber bakterier og svamp, er udviklet af danske forskere i samarbejde med det norske firma SoftOx.

Inhalationsbehandling mod COVID-19 godkendt til test på mennesker En ny behandling mod COVID-19, udviklet af danske forskere fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, er blevet godkendt til de første kliniske forsøg på mennesker. Manden bag tror på, at det kan blive en gamechanger.

Thomas Bjarnsholt, som er professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet og på Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, er idemanden bag behandlingteknologien, inhalationbehandling mod COVID-19. En ny behandlingsteknologi, der i går blev godkendt til test på mennesker af Lægemiddelstyrelsen.   »Det er en stor dag for os. Inhalationsbehandlingen er på vej til at blive en realitet. Og forhåbentlig vil vores næste forsøg vise, at behandlingen er sikker i mennesker,« siger Thomas Bjarnsholt.  Behandlingsteknologien har Thomas Bjarnsholt udviklet i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind