Indisk mad beskytter mod Alzheimers

Indien har et af de laveste antal tilfælde af Alzheimers og det kan skyldes kosten, mener en forskergruppe på University of California i Los Angeles. Det gule krydderi curcumin er en bestanddel i gurkemeje og karry, og museforsøg har vist, at curcumin destruerer plak på hjernen. Det kan skyldes dets lave molekulære vægt, samt dets beviste egenskab som både betændelseshæmmende og anti-oxyderende. Derfor testes curcumin nu på patienter med Alzheimers i USA. Læs mere. Janne Aagaard

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind