Immunterapi og kemoterapi forlænger progressionsfri overlevelse ved blærekræft Førstelinjebehandling med atezolizumab og platinbaseret kemoterapi giver to måneder mere uden sygdomsprogression, viser undersøgelse præsenteret på ESMO.

Patienter med metastaserende blære og urinvejscancer har længere progressionsfri overlevelse, når de behandles med førstelinje immunoterapi og kemoterapi, i stedet for kemoterapi alene. Det viser ‘late-breaking’ resultater fra det såkaldte IMvigor130-studie, der er præsenteret på ESMO-kongressen. Urothelcancer, hvoraf ca. 90 pct. stammer fra blæren, er den femtemest almindelige kræft i Europa. Cisplatinbaseret kemoterapi har været standard førstelinjebehandling for metastatisk sygdom siden 1980’erne, men op til halvdelen af patienterne er i for dårlig tilstand til at modtage behandlingen, og de der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind