Foto: Joachim Rode

Hovsaforskeren i hepatitis på Hvidovre  Professor og overlæge Jens Bukh har indskrevet sig i virusforskningens historie med en række opdagelser, der har gjort det muligt at kurere en af verdens mest hårdnakkede virussygdomme, hepatitis C, som kan føre til både skrumpelever og leverkræft. Men at han overhovedet blev forsker, var et rent tilfælde, fortæller Jens Bukh bl.a. i dette portræt i serien Dansk klinisk forskning i verdensklasse.

Et tæt samspil mellem grundforskning, klinik og uddannelse er en trend i tiden, og præcis i et sådant smørhul befinder Jens Bukh, overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Hvidovre Hospital, sig. I hans job nærmest smelter de tre elementer sammen. Det forskningsprogram, som han leder – Copenhagen Hepatitis C Program (CO-HEP) – er et samarbejde mellem Infektionsmedicinsk Afdeling på hospitalet og Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, hvor han også er forskningsdirektør. Og endelig er han professor i virologi på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind