Hospital planlægger at lukke akutklinik i Gentofte Etablering af akuthus vil føre til omlægninger, meddeler direktionen på Herlev-Gentofte Hospital.

Herlev-Gentofte Hospital har planer om at lukke akutklinikken i Gentofte og samle al akut behandling i Herlev, når et nyt, stort akuthus står klar på Herlev-matriklen i 2019. Det skriver Berlingske.

Medarbejderne på Herlev-Gentofte Hospital er af direktionen blevet orienteret om, at etableringen af det 55.000 kvadratmeter store akuthus i Herlev vil blive fulgt op af en større omplacering af afdelinger på både Herlev- og Gentofte-matriklen. Hospitalsdirektør Klaus Lunding bekræfter, at en lukning af akutklinikken på Gentofte-matriklen indgår i planerne, men han understreger, at det vil kræve politisk godkendelse.

Planerne bliver mødt fra politisk side. Gentoftes borgmester Hans Toft (K), som også sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, siger, at det »er fuldstændigt uantageligt, at man hen over hovedet på politikerne sætter gang i en sådan proces«.

Fra lægeside bliver de politiske protester mødt med skepsis,

»Det er hovedstaden i en nøddeskal. Flere steder i landet er der over 50 km til akutbehandling og langt mellem ambulancerne,« skriver Mads Koch Hansen, lægelig direktør på Sygehus Lillebælt og tidligere formand for Lægeforeningen,  på Twitter, mens Jonatan Schloss, direktør i Praktiserende Lægers Organisation og tidligere vicedirektør på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler, konstaterer, at det er »fagligt og økonomisk svært at drive en moderne skadestue på et mindre hospital«.

 

Kommentarer

  1. Ja i Jylland er der langt mellem husene. Og på Læsø skal man flyve eller sejle for at komme på en akutmodtagelse. Men at give et tilbud til over 100.000 borgere er vel ikke noget man behøver at tale ned som københavneri.
    Og den holder ikke Jonatan Schloss. Akutmodtagelser kan faglig set godt drives på et mindre hospital, det kræver bare villighed til organisering og opbagning fra et stort hospital (Herlev).

Skriv kommentar