Som midlertidig løsning, har konstruktionen med et rådgivende udvalg fungeret godt på Afdeling for Hjertesygdomme, men også tydeliggjort, at der er brug for lægefagligheden i afdelingsledelsen.

Hjertelæger: Rådgivende udvalg har været en god løsning på en dårlig situation I stedet for at konstituere en ny ledende overlæge blev oversygeplejersken bakket op af et rådgivende udvalg, der skulle give faglig sparring. Det har bragt personalet på Hjertesygdomme på AUH tættere sammen, men den lægefaglige repræsentation har betalt prisen.

Da afdelingen Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital (AUH) for to år siden stod uden en ledende overlæge og midt i et organisatorisk vadested, valgte hospitalet en utraditionel løsning: Man gjorde den ledende oversygeplejerske Rikke Degn til solo-leder.  Men for at sikre hende opbakning og adgang til faglig ekspertise nedsatte man samtidig et rådgivende udvalg bestående af tre professorer, to overlæger, en afdelingslæge og en afdelingssygeplejerske. Hver torsdag fra kl. 8:15-8:45 har de syv rådsmedlemmer mødtes med Rikke Degn for at vende...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement