Havregryn giver kraft – ikke kræft Årets fødevareand. Sådan kan historien om, at havregryn er kræftfremkaldende, vist betegnes.

Børsen omtalte i sidste uge en ny version af bogen ’Hvad er det, du spiser?’ og citerede forfatteren Ane Bodil Søgaard for, at »der tilsyneladende er en helt overset kræftrisiko ved at spise havregryn«. Forklaringen skulle ligge i, at der i produktionen af havregryn dannes det kræftfremkaldende stof akrylamid. Men nyheden viste sig at være en forsinket, om end utilsigtet aprilsnar. Fødevareforskere fik travlt med at fjerne cancerstemplet på havregrynspakkerne, og forfatteren Ane Bodil Søgaard føler sig misforstået: »At havre...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement