Blodtryk. I Esbjerg har kommunen fået en god idé. Fra og med i mandags kan byens borgerelåne et blodtryksapparat med sig hjem – fra biblioteket. Nøjagtig som med bøgerne skal man bare kunne fremvise sit sygesikringskort. Ellers er det gratis. Foreløbig har kommunen købt 100 apparater. Skulle der blive brug for flere, er byen parat til yderligere investeringer. Se, det er smart, hvis altså man giver borgerne besked om, hvordan tallene skal fortolkes, og at de skal snakke med lægen...

Vi skal forstå ulighed i sundhed for at give flere en god alderdom Regeringen er på vej med en ældrelov, og det bør være en anledning til at lægge en helhedsorienteret strategi for ældreområdet, som har fokus på ulighed i sundhed. Det kan betale sig, både menneskeligt og økonomisk.
Skriv en kommentar
Vores tilgang til aldring bliver afgørende for fremtidens velfærd Vi har brug for en sammenhængende strategi for at holde hånden under velfærdsstaten, mens den danske befolkning bliver ældre, og vi har brug for at gå mange sammen om at arbejde på den nu. Ikke mindst for de unges skyld.
1 kommentar
Økonomiforhandlinger – et tragikomisk teaterstykke? Økonomiforhandlingerne mellem KL, Danske Regioner og regeringen er som et rituelt opført teaterstykke, der næppe heller i år vil skabe fundamentet for den nødvendige grundlæggende reform af sundhedsvæsenet. Det skriver VIVE's professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.
1 kommentar
Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Hvad er det bedste ved coronavirus? Hele debatten om reformbehov har handlet om, at det var strukturerne, den var gal med, men nu har en pandemi fået ting til at lykkes, som ellers har virket umuligt, skriver Sidsel Vinge, der håber, at pandemiens mange positive forandringer fortsætter efter krisen.
Skriv en kommentar
Patientsikkerhed i en krisetid Klassiske værktøjer inden for patientsikkerhed kan bruges til at sikre fagligheden i en krisetid, hvor medarbejdere skal forholde sig til både ny information og nye kolleger, skriver direktør Inge Kristensen.
1 kommentar
Visionen for almen praksis i 2030: Positivt første skridt, men de virkningsfulde redskaber mangler PLO og Danske Regioner skal have en tak for at lave fælles vision for fremtidens almen praksis, men der mangler fortsat konkrete initiativer til at opnå tilstrækkelig lægedækning, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Vi skal blive bedre til at se og plukke de lavthængende frugter, når vi vil forbedre sundhedsvæsenet To projekter havde samme mål, men tilgangen var forskellig. Martin Sandberg Buch forklarer, hvordan to projekter i Odense endte med, at det ene gav en besparelse på ca. 1.150 kr. pr. henvist patient, mens det andet gav et merforbrug på ca. 41.000 kr. pr. henvist patient.
1 kommentar
OK-forhandlinger: Får udviklingshæmmede opsøgende sundhedstjek? Næste OK-aftale mellem regionerne og PLO kan mindske ulighed i sundhed ved f.eks. at indføre sundhedstjek til udviklingshæmmede. Det kræver et honorar, og at kommunerne tager medansvar.
Skriv en kommentar