Global pandemi og rund fødselsdag har gjort medicinsk pioner relevant igen
Foto: Foto fra bogen: Ætsning af William Heath, 1828/Wellcome ­Collection.

Global pandemi og rund fødselsdag har gjort medicinsk pioner relevant igen BOGANMELDELSE: 19. december sidste år ville Peter Ludvig Panum være fyldt 200 år. Udover at have lagt navn til Panum Instituttet huskes han især for sin udredning af mæslinger under en epidemi på Færøerne i 1846. I sin nye medicinhistoriske biografi beskriver læge og forfatter René Flamsholt Christensen Panums indsats, der trækker tråde helt op til nutidens epidemiologi og folkesundhed.

Sundhedsvidenskab er blevet en disciplin, som trods tvivlen om betydningen af begrebet nu har de opgaver, som tidligere tilfaldt sygdomslæren og den tilhørende praksis på de medicinske fakulteter overalt i verden. Det gælder også Københavns Universitet, hvor det medicinske fakultet i 1842 blev til et lægevidenskabeligt fakultet ved sammenlægningen med barberkirurgerne fra Kirurgisk Akademi og 150 år senere i 1992 til et sundhedsvidenskabeligt fakultet (med tilhørende engelsk oversættelse) ved sammenlægningen med Tandlægehøjskolen. Siden har fakultetet også opslugt de veterinærmedicinske og...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind