‘Akutmedicinens historie i Danmark – fortalt af udvalgte nøglepersoner’, 2023, Lars Oberländer, udgivet i samarbejde med Dansk Selskab for Akutmedicin (DASEM). Vejl. pris 139,95 kr.

Pionerer fortæller akutmedicinens danske historie ANMELDELSE I den nye bog ‘Akutmedicinens historie i Danmark’ fortæller en række pionerer om etableringen og udviklingen af det senest godkendte lægespeciale. Selvom de kritiske perspektiver kunne have fyldt mere, er en af bogens styrker de meget personlige beretninger, der tegner et billede af, hvordan en håndfuld markante læger med hver deres baggrund fandt sammen og fik startet en bevægelse.

»Det er simpelthen ikke godt nok!« Netop den følelse har startet mange forandringer, og det er også baggrunden for etableringen af akutmedicin som lægeligt speciale i Danmark. Der var en række læger, som ønskede at ændre forholdene for de akutte patienter – og for de yngste læger, der traditionelt havde opgaven med at modtage dem. Deres historier fortælles i bogen ‘Akutmedicinens historie’, der er skrevet og redigeret af Lars Oberländer og udgivet i samarbejde med Dansk Selskab for Akutmedicin. Det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement