Boganmeldelse: At balancere mellem nærvær og fravær

Boganmeldelse: At balancere mellem nærvær og fravær Den nye bog ‘Akutlægens dagbog’ er et så virkelighedsnært portræt af akutlægelivet, at man får gåsehud, tårer i øjenkrogene og en følelse af at være så tæt på, at man kan mærke og sanse akutlægens levede liv under COVID-19-pandemien. Bogen er ikke kun for akutlæger, men også for kolleger fra andre specialer og politikere, der vil have større indsigt i akutlivet og dets udfordringer.

‘Akutlægens dagbog’ af Ulf Hørlyk, ledende overlæge på Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens, har to sammenflettede eksistentielle handlingsforløb, et arbejds- og et privatorienteret. Dagbogen giver i sine meget levende og nærværende hverdagsskildringer en nærmest eksistentiel oplevelse af livet som akutlæge, som det leves både på arbejde og derhjemme Bogens arbejdsorienterede handlingsforløb skildrer de indledende faser samt første og anden bølge af COVID-19-pandemiens indtog i Danmark. I dagbogen, der dækker perioden fra februar 2020 og frem til slutningen af april i år,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind