Forskere fra Karolinska Institutet i Sverige viser i et nyt studie, at det faktisk ikke er ligegyldigt for risikoen for udvikling af hjerte-karsygdom, om man er overvægtig på grund af usund kost og mangel på motion eller genetik. Ifølge en af forskerne bag studiet er resultatet vigtigt i en tid, hvor nu næsten en tredjedel af verdens befolkning er overvægtige eller svært overvægtige. »Tallene er alarmerende, eftersom det er veletableret, at højt BMI midt i livet øger risikoen for udvikling...

Andelen af danskere med svær overvægt er tredoblet på 35 år Forskere har kortlagt udviklingen i andelen af danskere med svær overvægt siden 1987. Tendensen er kun gået én vej, og det er opad. Det ser heller ikke ud til at toppe lige foreløbig eller af sig selv, siger forskere.
Skriv en kommentar
BMI uegnet til at vurdere hjertesvigtpatienters prognose Forhold mellem talje og højde er bedre indikator end BMI til at vurdere prognosen for hjertesvigtpatienter, viser ny undersøgelse, som læge og ph.d.-studerende Jawad Butt står bag.
Skriv en kommentarECO 2023: Ekstrem kulde og tryghed i nabolaget fremmer vægttab Hollandsk undersøgelse viser, at det at føle sig tryg i sit nabolag giver større vægttab blandt folk, der deltager i livsstilsinterventioner. Et andet studie viser, at ekstrem kulde kan fremme vægttab og en sundere metabolisk profil. Her kommer en stribe højdepunkter fra ECO 2023.
Skriv en kommentar
Undervægt er stadig hyppigt blandt danske børn Kortlægning af BMI blandt danske børn over en periode på 67 år viser, at undervægt og de helbredsassocierede risici ikke bare hører fortiden til, men at der stadig den dag i dag er flere børn med undervægt end børn med svær overvægt.
Skriv en kommentar
Børn med overvægt er ikke bare små voksne med overvægt Børn med overvægt kan have forskellig metabolisk profil, hvilket har betydning for deres risici for udvikling af komplikationer til overvægt, viser nyt studie. Børn med overvægt er ikke bare små voksne med overvægt, og derfor er det vigtigt at forske i forskelle i deres kardio-metaboliske risikoprofil, siger forsker.
Skriv en kommentar
Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.
Skriv en kommentar
Vægttabsmedicin er på vej ind i en ny æra – men det er ikke uden udfordringer Revolutionerende vægttabsmedicin ser i disse år dagens lys og leder til hidtil uset store vægttab. Kampen mod fedmeepidemien udkæmpes i medicinalselskabernes laboratorier, men det er ikke uden udfordringer at forsøge at komme overvægt til livs med medicin.
1 kommentar
Overvægt giver dårligere effekt af ablationsbehandling Et nyt dansk registerstudie præsenteret på EHRA viser, at effekten af ablationsbehandling for atrieflimmer bliver markant dårligere, hvis patienten er overvægtig eller svært overvægtig.
Skriv en kommentar