Fund af 89 genetiske varianter for stroke åbner op for nye behandlingsmuligheder
Foto: Rigshospitalet

Fund af 89 genetiske varianter for stroke åbner op for nye behandlingsmuligheder Forskere har i et stort internationalt studie med dansk deltagelse identificeret 89 genetiske varianter for risiko for udvikling af stroke. De genetiske varianter kan blandt andet benyttes til at identificere nye mål for behandlinger mod stroke eller stille tidlige prognoser for risiko for at blive ramt af stroke. Forskningen er udgivet i Nature.

Stroke er fortsat den næstmest hyppige årsag til dødsfald i verden. Nu har bl.a. danske forskere i et kæmpe internationalt samarbejde identificeret 89 genetiske varianter for stroke – altså hvor små forskelle i gener øger risikoen for at blive ramt af sygdommen. Med dette studie kan vi tage skridtet videre mod bedre forståelse og håb for nye behandlinger af sygdommen Jesper Qvist Thomassen, forsker og ph.d., Rigshospitalet De 89 genetiske varianter sidder i gener for blandt andet blodets evne til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind