Ny professor i krydsfeltet mellem hjertekarsygdom og demens Ruth Frikke-Schmidt er nyudnævnt professor i Klinisk Biokemi og skal forske i årsagssammenhænge mellem biomarkører, hjertekarsygdomme og demens.

Speciallæge i klinisk biokemi Ruth Frikke-Schmidt tiltrådte 1. august i et et professorat i Klinisk Biokemi med speciel fokus på hjertekarsygdomme og demens. Professoratet er et samarbejde mellem Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet, Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet, og Hjerteforeningen. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. Krydsfeltet mellem de to store folkesygdomme i den aldrende befolkning – hjertekarsygdomme og demens – er omdrejningspunktet for Ruth Frikke-Schmidts forskning. Ruth Frikke-Schmidts forskningslinje integrerer genetik, statistik, biologi, biomarkører og registerdata. Sammen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind