Lovforslaget om en forsøgsordning med medicinsk cannabis blev i dag 3. behandlet i Folketinget. Afstemningen talte sit tydelige sprog. 106 stemte, og alle stemmer var for lovforslaget. Derfor er lovforslaget nu vedtaget og sendes til statsministeriet. Forsøgsordningen skal gælde patienter med en række udvalgte sygdomme og symptomer, der tidligere har været i behandling med relevante, godkendte lægemidler. De kan fra årsskiftet få ordineret medicinsk cannabis på den enkelte læges ansvar. »Med forsøget hjælper vi en række meget syge mennesker til...
Flere læger udskriver medicinsk cannabis Yderligere 100 forskellige læger har fra marts til april måned ordineret medicinsk cannabis til patienter. Det er ifølge sundhedsministeren »en vigtig udvikling«.
Skriv en kommentarPatienter kan få tilskud til medicinsk cannabis Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale, der giver patienter op til 100 pct. i tilskud til medicinsk cannabis.
Skriv en kommentar
Ministeriet dropper aftale med PLO om HPV-vaccine til drenge Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har opgivet at nå til enighed med Praktiserende Lægers Organisation om, hvordan drenge, der er tiltrukket af drenge, vederlagsfrit kan vaccineres mod HPV. PLO havde opstillet en lang række betingelser for aftalen.
4 kommentarer
DSAM fraråder læger at ordinere cannabis Grundlaget for at indføre en forsøgsordningen med medicinsk cannabis er alt for spinkelt, mener de praktiserende lægers videnskabelige selskab, der også frygter, at ordningen vil føre til øget arbejdspres i almen.
Skriv en kommentarStaten skal sælge euforiserende cannabis til alvorligt syge De danske myndigheder skal købe cannabisprodukter fra den statsgodkendte producent i Holland, når forsøgsordningen om lægeordineret cannabis træder i kraft.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer.
3 kommentarer
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentar
Fem skarpe til Ellen Trane Nørby Sundhedsvæsenets tilstand er langt over middel, til gengæld er der nogle faresignaler omkring travlhed og overbelastning, vurderer sundhedsministeren.
Skriv en kommentar