Foto: Privat

Forskningsleder: »Det er selvfølgelig til diskussion, om det er et forskningsprojekt eller ej« Lederen for antistofundersøgelsen af sundhedspersonale i Region Hovedstaden erkender, at det kan være svært at skelne mellem screening og den spørgeskemaundersøgelse, som er brugt til en forskningsartikel i The Lancet.

Det er Kasper Karmark Iversen, professor i akutmedicin ved Københavns Universitet, der har stået i spidsen for det projekt, hvor flere end 29.000 ansatte ved Region Hovedstadens hospitaler er blevet screenet for antistoffer for COVID-19, og efterfølgende blev spurgt, om de ville deltage i en spørgeskemaundersøgelse. Her kunne de sige ja til at oplyse resultatet af deres antistoftest og samtidig give lov til, at deres data kunne bruges til yderligere forskning. I forbindelse med dialogen med De Videnskabsetiske Komitéer for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind