Når gigtpatienter sættes i behandling med biologiske medicin, så er den gængse opfattelse, at behandlingen skal fortsætte resten af livet. Men den opfattelse sætter forskere fra Aalborg Universitetshospital spørgsmålstegn ved. Annette Schlemmer, der er forskningsansvarlig overlæge i reumatologi, Aalborg Universitetshospital vil sammen med overlæge Salome Kristensen og ph.d.-studerende Line Uhrenholt sætte gang i et nyt forskningsprojekt, der sigter mod at reducere medicindosis hos patienter med inflammatoriske gigtsygdomme. Ifølge forskerne er der grund til at tro, at mange patienter efter en...

Muligt for gigtpatienter at udtrappe biologisk medicin – men vi ved endnu ikke, hvem det er bedst for Dansk forskning viser, at det er muligt for patienter med gigt i behandling med biologiske lægemidler at trappe ud af deres medicin. Nyt studie viser dog, at det ikke er muligt at forudsige, hvem det går bedst for under udtrapning.
Skriv en kommentar
Længerevarende behandling af leddegigt med binyrebarkhormon øger risikoen for infektioner Dansk studie viser, at læger med god grund bør være ekstra opmærksomme på leddegigtpatienter, som er i behandling med binyrebarkhormon i lang tid.
Skriv en kommentar
Medicinrådet afviser lægemiddel til psoriasisgigt Guselkumab er et dårligere lægemiddel end den eksisterende behandling, mener Medicinrådet. Anbefalingen undrer Lars Erik Kristensen, forskningschef ved Parker Instituttet.
2 kommentarerGigtforeningen støtter forskningen i autoimmune gigtsygdomme med knap to millioner kroner Bevilling fra Gigtforeningen skal støtte forskningsprojekter, der undersøger bedre behandlingsmuligheder for patienter med henholdsvis myositis og psoriasisgigt.
Skriv en kommentarCapsaicin-injektioner mindsker smerter ved slidgigt i knæene Et nyt fase 3-studie viser, at injektioner med syntetisk transcapsaicin i knæene markant kan mindske smerter i forbindelse med moderat til alvorlig slidgigt allerede efter tre dage.
Skriv en kommentarGigtafdelinger har svært ved at leve op til kvalitetetskrav Få afdelinger kan leve op til krav om tæt opfølgning af patienter, der har fået konstaterer ledde- og rygsøjlegigt. Manglende går det svært at sikre registrering af kvalitetsdata i hverdagen, fremgår det af den seneste årsrapport fra DANBIO-databasen.
Skriv en kommentar
Samme gigtsygdom kan kræve forskellig behandling Ny forskning viser, at to patienter med samme gigtsygdom kan have brug for forskellig medicin. Opdagelsen er et skridt på vejen mod skræddersyet behandling.
Skriv en kommentar
Tidlig og struktureret indsats løfter kvaliteten Konsekvent brug af kvalitetsdata og tæt opfølgning af nydiagnosticerede patienter bidrager til, at klinik for gigt- og bindevævssygdomme på Silkeborg Sygehus er i top på diagnostik og behandling af patienter med leddegigt.
Skriv en kommentarMarkante forskelle i behandling af rygsøjlegigt Database viser store regionale forskelle i behandlingen af patienter med rygsøjlegigt. Manglende registrering af diagnosetidspunkt og indførelsen af Sundhedsplatformen i Østdanmark bidrager til et uklart billede af målopfyldelsen for behandling af rygsøjlegigt.
Skriv en kommentar
Flere patienter med leddegigt har lav sygdomsaktivitet Flerårig strategi med aggressiv behandling med konventionelle lægemidler eller biologiske lægemidler betyder, at flere end 7 ud af 10 patienter med leddegigt har velbehandlet sygdom. Men seneste årsrapport for kvaliteten af gigtbehandling viser også, at de reumatologiske afdelinger generelt er presset på kapaciteten.
Skriv en kommentarSådan finder vi de bedste til behandling af gigt Ranglisten over Danmarks bedste hospitaler til behandling af leddegigt og rygsøjlegigt er baseret på data fra kliniske kvalitetsdatabaser, og speciallæger i reumatologi har vægtet betydningen af kvalitetsindikatorerne.
Skriv en kommentar