Yoghurt med müsli og rosiner.
En metaanalyse af 12 prospektive studier har vist, at indtag af fermenterede mælkeprodukter – eksempelvis yoghurt – var associeret med tre pct. lavere risiko for dødsfald.Foto: Colourbox

Forskere frikender mejeriprodukter for skadelige virkninger Indtag af mejeriprodukter beskytter mod dødsfald, mener forskere, der dog påpeger, at drikkemælk øger risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Indtag af mejeriprodukter har længe været mistænkt for at øge risikoen for dødsfald – især som følge af hjerte-kar-sygdomme, cerebrovaskulære sygdomme og kræft. Årsagen er mejeriprodukternes relativt høje indhold af mættet fedt. Dog er beviserne for denne kobling ikke særligt solide. Med undtagelse af mælk, der ser ud til at øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme, beskytter mejeriprodukter mod både dødsfald generelt og dødsfald på grund af cerebrovaskulære årsager. Det viser forskning, der netop er blevet fremlagt på ESC-kongressen i München. Ifølge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind