Anders Fuglsang
Foto: Palle Peter Skov

Firmaer fusker med kliniske data for generiske lægemidler Det europæiske lægemiddelagentur EMA trækker i stigende grad generisk medicin tilbage efter fund af fusk hos de underleverandører, der tester eller fremstiller medicinen for medicinalfirmaer. Svindlen sker nu ikke alene i fremstillingsfasen, men også i kliniske forsøg.

Generiske lægemidler, som i stor stil langes over disken på landets apoteker, har mod forventning ikke altid præcis de samme egenskaber som de dyrere originalprodukter. Inspektører og farmaceuter, som Dagens Medicin har talt med hos styrelser, agenturer og konsulentfirmaer i ind- og udland, oplever, at flere og flere generiske lægemidler er godkendt på baggrund af data, som der er blevet svindlet med. Alene de sidste to år har det europæiske lægemiddelagentur EMA opfordret EU’s medlemslande til at trække markedsføringstilladelser for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind